Perníkové řezy s jablky
50 min.
Ingredience
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1hrnekMléko plnotučné
- 20gramůTuk
- 3kusyJablka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5hrnekOlej stolní
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mouky vmícháme cukr, kakao, prášek do perníku a sodu. Přidáme olej, mléko s rozšlehanými vejci, oloupaná, nastrouhaná jablka a vše zamícháme.
- 2Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Vychladlý perník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 11. 2015
Perníkové řezy s jablky
Moc fajn řezy s vůní a chutí perníku. Dala jsem jen více cukru, asi cca 80 g . Příprava je rychlá a moučník chutný. Za mě palec nahoru.