Perníkové řezy s jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1kusKypřicí prášek do perníku
    • 1hrnekMléko plnotučné
    • 20gramůTuk
    • 3kusyJablka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 20gramůMouka pšeničná hrubá
    • 0,5hrnekOlej stolní
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky vmícháme cukr, kakao, prášek do perníku a sodu. Přidáme olej, mléko s rozšlehanými vejci, oloupaná, nastrouhaná jablka a vše zamícháme.
  • 2
    Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Vychladlý perník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 11. 2015
Perníkové řezy s jablky
Moc fajn řezy s vůní a chutí perníku. Dala jsem jen více cukru, asi cca 80 g . Příprava je rychlá a moučník chutný. Za mě palec nahoru.