Perníkové řezy s pomerančovou kůrou
70 min.
Ingredience
- Na polevu
- 200gramůCukr moučkový
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 3mililitryPomerančová šťáva
- Na těsto
- 450gramůMouka polohrubá
- 20gramůKypřicí prášek do perníku
- 1lžíceKoření perníkové
- 200gramůCukr krupice
- 150gramůMed včelí
- 3decilitryMléko polotučné
- 1,6decilitryOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKakao
- 70gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do misky s prosátou moukou a kypřícím práškem přidáme vejce, cukr, perníkové koření, mléko, med, vanilkový cukr, 150 ml oleje. Elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na dva díly.
- 2Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky. Do prvního dílu přimícháme kakao, rozmícháme a vlijeme těsto na připravený plech. Do druhého dílu těsta dáme jemně pomleté ořechy, opět promícháme a rozetřeme na povrch kakaového těsta.
- 3Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout v plechu.
- 4V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vsypeme cukr, nahrubo nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůru, vlijeme citrónovou a pomerančovou šťávu. Suroviny za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až do zahoustnutí na hladkou a hustou směs. Polijeme jí ihned vychladlý perník a necháme vychladnout v lednici.
- 5Vychladlý perník s tuhou polevou krájíme na stejné a úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.