Perníkové řezy s pomerančovou kůrou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky s prosátou moukou a kypřícím práškem přidáme vejce, cukr, perníkové koření, mléko, med, vanilkový cukr, 150 ml oleje. Elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na dva díly.
  • 2
    Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky. Do prvního dílu přimícháme kakao, rozmícháme a vlijeme těsto na připravený plech. Do druhého dílu těsta dáme jemně pomleté ořechy, opět promícháme a rozetřeme na povrch kakaového těsta.
  • 3
    Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout v plechu.
  • 4
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vsypeme cukr, nahrubo nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůru, vlijeme citrónovou a pomerančovou šťávu. Suroviny za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až do zahoustnutí na hladkou a hustou směs. Polijeme jí ihned vychladlý perník a necháme vychladnout v lednici.
  • 5
    Vychladlý perník s tuhou polevou krájíme na stejné a úhledné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.