Perníkové řezy z žitné mouky
55 min.
Ingredience
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 5lžicMléko plnotučné
- 3lžíceMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůPovidla švestková
- 1hrstOřechy vlašské
- 17lžicMouka žitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
307 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme tmavou žitnou mouku s práškem do perníku.
- 2V kastrůlku promícháme teplé mléko s medem a vejcem. Vlijeme do mísy k mouce a zaděláme řidší těsto.
- 3Těsto rozválíme na tenčí plát. Polovinu plátu potřeme povidly a posypeme nasekanými ořechy. Těsto přeložíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení krájíme na tenčí řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.