Perníkové řezy z žitné mouky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
307 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše smícháme tmavou žitnou mouku s práškem do perníku.
  • 2
    V kastrůlku promícháme teplé mléko s medem a vejcem. Vlijeme do mísy k mouce a zaděláme řidší těsto.
  • 3
    Těsto rozválíme na tenčí plát. Polovinu plátu potřeme povidly a posypeme nasekanými ořechy. Těsto přeložíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení krájíme na tenčí řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.