Perníkové sušenky
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 175gramůCukr krupice
- 100gramůMed včelí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžičkyMléko polotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMandle mleté
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžičkyZázvor mletý
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaKoření perníkové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkovou tresť, koření, med, žloutek, mléko, máslo a mleté mandle. Vařečkou nebo hnětačem zpracujeme měkké těsto.
- 2Na pracovní ploše z těsta vyválíme plát silný asi 5mm. Vykrajujeme různé tvary sušenek, urovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými oříšky.
- 3Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme na plechu asi 5 minut prochladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.