Perníkový kalendář
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKypřicí prášek do perníku
- 5lžicMed včelí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 280gramůCukr moučkový
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Ze všech surovin - cukru, kypřícího prášku do pečiva, másla, medu, mouky a vajec zpracujeme těsto, ze kterého hned vykrájíme formičkou různé tvary.
- 2Vykrájené perníčky upečeme a horké je potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Perníčky popíšeme čísly a vytvoříme dle fantazie adventní kalendář.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.