Péřová buchta
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrMléko polotučné
- 200gramůCukr moučkový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceCukr krupice
- 300gramůZakysaná smetana
- 2baleníCukr skořicový
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 2baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
- 2Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
- 3Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
- 4Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 7. 8. 2015
Péřová buchta
Buchta, spíš už zákusek, je opravdu péřová, není co dodat :-) Pekla jsem o chvíli déle, ale na teplotu cca 180°C.