Péřová buchta

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 1litrMléko polotučné
    • 200gramůCukr moučkový
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 4lžíceCukr krupice
    • 300gramůZakysaná smetana
    • 2baleníCukr skořicový
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 2baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
  • 3
    Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  • 4
    Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 7. 8. 2015
Péřová buchta
Buchta, spíš už zákusek, je opravdu péřová, není co dodat :-) Pekla jsem o chvíli déle, ale na teplotu cca 180°C.