Péřová buchta II
40 min.
Ingredience
- Čokoláda
- 100gramůČokoláda na vaření
- 2lžičkyMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- Puding
- 2litryMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - kakaový
- 4lžíceCukr krupice
- Těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 4gramyCukr krupice
- Tvarohová vrstva
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 500gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
547 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).
- 2Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.
- 3Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.
- 5Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Laši
čt 21. 11. 2013
Vypadá nádherně!!! Vyzkouším hned zítra :-)
majdamazi-93550
po 13. 1. 2014
Znám,já dávám zakysanou smetanu tu smíchám s jogurtem a potírám.