Pesto z rukoly

17 min.
Itálie

Ingredience

    • 120gramůRukola
    • 75gramůSýr Parmezán
    • 50gramůVlašské ořechy
    • 2stroužkyČesnek
    • 3špetkyPepř bílý
    • 6lžicOlej olivový extra panenský
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
1 g
Cukr
150 mg
Vápník
222 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty.
  • 3
    Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.