Piadina -pečená placka z kynutého těsta
18 min.
Ingredience
- Těsto
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaSoda jedlá
- 42gramůDroždí
- 110mililitrůVoda pitná
- 150gramůSádlo škvařené
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Vápník
34 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
- 2Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
- 3Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.