Piadina -pečená placka z kynutého těsta

18 min.
Itálie

Ingredience

  • Těsto
    • 1lžičkaSůl mořská
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 42gramůDroždí
    • 110mililitrůVoda pitná
    • 150gramůSádlo škvařené
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Vápník
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
  • 2
    Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
  • 3
    Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.