Piadina - placka plněná sýrovou náplní

21 min.
Itálie

Ingredience

  • Náplň
  • Piadina - placka
    • 42gramůDroždí
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 1lžičkaSůl mořská
    • 110mililitrůVoda pitná
    • 150gramůSádlo škvařené
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Vápník
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
  • 2
    Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
  • 3
    Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.