Piadina - placka plněná sýrovou náplní
21 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůSýr Philadelphia
- 2plátkyŠunka parmská
- 20gramůRukola
- 20gramůSalát Polníček
- Piadina - placka
- 42gramůDroždí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSůl mořská
- 110mililitrůVoda pitná
- 150gramůSádlo škvařené
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
- 2Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
- 3Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.