Píchaná buchta

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Ozdoba
    • 100gramůČokoláda na vaření
  • Poleva
    • 200gramůCukr moučkový
    • 150gramůMáslo
    • 4lžíceRum
    • 3lžíceKakao
  • Těsto
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 250gramůCukr krupice
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5baleníCukr vanilka
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem.
  • 5
    Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou.
  • 6
    Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 12. 2015
Píchaná buchta
Chtěla jsem vyzkoušet buchtu podle tohoto receptu, ale nakonec po důkladném přečtení jsem si recept upravila v tom, že jsem o dost hodně snížila množství cukru a prášek do pečiva dala celý. Poleva byla spíš hustější a nemělo smysl buchtu po upečení rozpíchávat špejlí , poleva zůstala jen na povrchu. Spíš by se měly důlky udělat např obráceným koncem vařečky. Polevy je docela dost, tak jsem už nedávala čokoládu. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji. Já za sebe recept nedoporučuji.😬