Pikantní aspik s vejci a šunkou
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůSměs zeleninová Moravanka
- 200gramůŠunka dušená
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMajonéza
- 20gramůŽelatina
- 1lžícePolévkové koření
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
44 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a rozkrájíme na drobno. Zeleninovou směs Moravanka zcedíme do hrnce. Zeleninu pokrájíme tak, aby kousky byly stejně velké jako kousky vejce. Šunku nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu i vejce. Do nálevu ze zeleninové směsi přilijeme 200 ml vody. Ze vzniklého roztoku odebereme hrníček, ve kterém rozmícháme do hladka želatinu. Želatinový roztok vlijeme do hrnce a rozmícháme, poté necháme nabobtnat. Do pokrájené šunky, vajec a zeleniny vmícháme majonézu s polévkovým kořením, směs vmícháme do nabobtnalé želatiny. Vymíchanou směsí naplníme formu srnčího hřbetu a necháme asi hodinu tuhnout v lednici. Hotový pokrm podáváme buď nakrájený na plátcích bezlepkové chlebíčkové veky, nebo nakrájený na kostky k vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.