Pikantní aspik s vejci a šunkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
44 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a rozkrájíme na drobno. Zeleninovou směs Moravanka zcedíme do hrnce. Zeleninu pokrájíme tak, aby kousky byly stejně velké jako kousky vejce. Šunku nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu i vejce. Do nálevu ze zeleninové směsi přilijeme 200 ml vody. Ze vzniklého roztoku odebereme hrníček, ve kterém rozmícháme do hladka želatinu. Želatinový roztok vlijeme do hrnce a rozmícháme, poté necháme nabobtnat. Do pokrájené šunky, vajec a zeleniny vmícháme majonézu s polévkovým kořením, směs vmícháme do nabobtnalé želatiny. Vymíchanou směsí naplníme formu srnčího hřbetu a necháme asi hodinu tuhnout v lednici. Hotový pokrm podáváme buď nakrájený na plátcích bezlepkové chlebíčkové veky, nebo nakrájený na kostky k vínu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.