Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůCibule lahůdková
    • 1kusChilli paprička
    • 40gramůHrozinky
    • 40gramůBrusinky sušené
    • 2lžíceVegetol
    • 2špetkySůl
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 100gramůMed včelí
    • 3lžíceOcet vinný
    • 0,5lžičkaKoriandr
    • 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
64 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou očištěnou cibuli bez zelené natě pokrájíme na silnější kolečka (asi 2cm silné). Malou chilli papričku omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky s brusinkami a necháme je v sítu okapat.
  • 2
    V hlubší pánvi rozpálíme kvalitní olej, na kterém cibuli se semínky koriandru a fenyklu restujeme 5 minut dozlatova. V průběhu restování přimícháme ještě na dochucení chilli, dochutíme 1-2 špetkami soli. Poté cibuli podlijeme horkou vodou, přimícháme med, hrozinky, brusinky a ocet. Vše dobře promícháme a při mírné teplotě cibuli dusíme pod poklicí 30 - 40 minut podle druhu cibule. V průběhu dušení opatrně směs promícháme tak, aby se cibule nerozpadla. Když má zlatou barvu a zkaramelizuje, odstavíme pánev z plotny.
  • 3
    Vychladlý cibulový džem dáme do čisté a suché sklenice, uzavřeme a odložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.