Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami
65 min.
Ingredience
- 500gramůCibule lahůdková
- 1kusChilli paprička
- 40gramůHrozinky
- 40gramůBrusinky sušené
- 2lžíceVegetol
- 2špetkySůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůMed včelí
- 3lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaKoriandr
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
64 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mladou očištěnou cibuli bez zelené natě pokrájíme na silnější kolečka (asi 2cm silné). Malou chilli papričku omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky s brusinkami a necháme je v sítu okapat.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme kvalitní olej, na kterém cibuli se semínky koriandru a fenyklu restujeme 5 minut dozlatova. V průběhu restování přimícháme ještě na dochucení chilli, dochutíme 1-2 špetkami soli. Poté cibuli podlijeme horkou vodou, přimícháme med, hrozinky, brusinky a ocet. Vše dobře promícháme a při mírné teplotě cibuli dusíme pod poklicí 30 - 40 minut podle druhu cibule. V průběhu dušení opatrně směs promícháme tak, aby se cibule nerozpadla. Když má zlatou barvu a zkaramelizuje, odstavíme pánev z plotny.
- 3Vychladlý cibulový džem dáme do čisté a suché sklenice, uzavřeme a odložíme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.