Pikantní dýňový koláč se sýrem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
64 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie.
  • 2
    Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat.
  • 3
    Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka.
  • 4
    Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý krémový sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku.
  • 5
    Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany.
  • 6
    Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni.
  • 7
    Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C.
  • 8
    Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C.
  • 9
    Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.