Pikantní dýňový koláč se sýrem
85 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 5gramůMuškátový oříšek
- 125gramůMáslo čerstvé
- 800gramůDýně
- 150gramůCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůZakysaná smetana
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 6kusůTymián
- 150gramůGouda
- 200gramůSýr krémový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
64 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie.
- 2Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat.
- 3Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka.
- 4Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý krémový sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku.
- 5Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany.
- 6Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni.
- 7Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C.
- 8Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C.
- 9Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.