Pikantní francouzská omáčka

35 min.
Francie

Ingredience

    • 200mililitrůOcet vinný
    • 2kusyŠalotka
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 250mililitrůVývar zeleninový
    • 20gramůJíška instantní
    • 2kusyOkurky
    • 10gramůEstragon
    • 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.