Pikantní francouzská omáčka
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůOcet vinný
- 2kusyŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůJíška instantní
- 2kusyOkurky
- 10gramůEstragon
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.