Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou
50 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 2lžíceKari pasta
- 300gramůKvěták
- 2kusyOkurka salátová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceOmáčka rybí
- 100gramůOřechy burské pražené
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
39 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí kýty opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na malé kousky a přidáme 1 lžíci kari pasty tandoori. Salátové okurky nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a opláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Na polovině rozpáleného oleje v pánvi osmahneme maso. Po osmažení maso z pánve vyndáme.
- 3Potom na zbytku oleje osmahneme zeleninu tak, aby květák byl dobře upečený a měl zlatavou barvu. Tuto zeleninovou směs ochutíme pastou tandoori a vrátíme zpět do pánve maso.
- 4Vše dochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Nakonec na směs nasypeme nasekané burské ořechy a nakrájený koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.