Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami

20 min.
Čína

Ingredience

    • 230gramůKrevety tygří - loupané
    • 2kusyPapaya
    • 120gramůSalát ledový
    • 110gramůZelí čínské
    • 1kusRajčata
    • 3kusyCibulka jarní
    • 1litrVoda pitná
  • Zálivka
    • 1lžíceKokosový krém
    • 1lžíceVoda pitná
    • 6lžicOlej rostlinný
    • 1kusLimetka
    • 2lžičkyOmáčka rybí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1hrstKoriandr čerstvý
    • 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě.
  • 2
    Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.