Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami
20 min.
Ingredience
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyPapaya
- 120gramůSalát ledový
- 110gramůZelí čínské
- 1kusRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 1litrVoda pitná
- Zálivka
- 1lžíceKokosový krém
- 1lžíceVoda pitná
- 6lžicOlej rostlinný
- 1kusLimetka
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě.
- 2Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.