Pikantní kukuřičný chléb s chilli
70 min.
Ingredience
- 225gramůMouka kukuřičná
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150gramůJogurt bílý
- 1kusKapie
- 1kusChilli paprička
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
752 mg
Cukr
477 mg
Postup přípravy
- 1Kapii omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kousky. Stejně najemno nakrájíme i chilli papričku.
- 2V míse smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V druhé míse ušleháme vejce, mléko a jogurt.
- 3V míse s moukou uděláme uprostřed důlek a do něj nalijeme jogurtovou směs. Potom přidáme nakrájenou kapii, chilli papričku a rozpuštěné máslo, mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí v těsto.
- 4Těsto dáme do pečicí nádoby z domácí pekárny a nádobu vložíme do přístroje. Nastavíme základní program pečení, čas 50 minut a zapneme. Propečení chleba kontrolujeme dřevěnou špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, je chléb upečený, bude-li na ní po vytažení těsto, pak pokračujeme v pečení.
- 5Když je chlénb upečený, vypneme přístroj a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb z ní opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.