Pikantní pomazánka zeleninová
65 min.
Ingredience
- 1000gramůRajčata
- 1000gramůCibule
- 1000gramůPaprika červená
- 50gramůFeferony
- 100gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zeleninu spolu s feferonkami umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, zalijeme olejem, octem, přidáme cukr a podusíme 20 minut.
- 2Naplníme manší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a v zavařovacím hrnci s vodou zavařujeme 15 minut. Sklenice necháme vychladnout a skladujeme v temnu.
- 3Pomazánku můžeme používat ke grilovaným masům nebo jako základ pikantních omáček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.