Pikantní rajčata - pomalu pečená
160 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 50mililitrůOlej olivový
- 5stroužkůČesnek
- 2špetkyBazalka
- 2špetkyTymián
- 2špetkyOregano
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme si 4-5 stroužků česneku, pokrájíme velmi drobně a dáme do misky. Přidáme olivový olej (asi 30-35ml), sůl, cukr podle kyselosti rajčat, čerstvě pomletý pepř a sušené bylinky: bazalku, tymián a oregano. Směs dobře promícháme.
- 2Troubu předehřejeme na 110°C. Omytá a zralá rajčata (střední velikosti) rozkrojíme na poloviny. Plech vytřeme olivovým olejem (15ml) a na něj poskládáme rajčata řezem navrch a každý řez potřeme připravenou bylinnou směsí. Rajčata budeme péct velmi pomalu přibližně 120-150 minut.
- 3Upečená zcvrknutá rajčata budou pikantní a šťavnatá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.