Pikantní rajčata - pomalu pečená

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si 4-5 stroužků česneku, pokrájíme velmi drobně a dáme do misky. Přidáme olivový olej (asi 30-35ml), sůl, cukr podle kyselosti rajčat, čerstvě pomletý pepř a sušené bylinky: bazalku, tymián a oregano. Směs dobře promícháme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 110°C. Omytá a zralá rajčata (střední velikosti) rozkrojíme na poloviny. Plech vytřeme olivovým olejem (15ml) a na něj poskládáme rajčata řezem navrch a každý řez potřeme připravenou bylinnou směsí. Rajčata budeme péct velmi pomalu přibližně 120-150 minut.
  • 3
    Upečená zcvrknutá rajčata budou pikantní a šťavnatá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.