Pikantní rybí polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 15gramůHouby Shitake sušené
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůBambusové výhonky
- 3lžíceChilli omáčka
- 1,2litryVývar rybí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 450gramůFilé rybí
- 3lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
- 2Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.
- 3Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.