Pikantní skopová plec
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaKapary
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSardelová pasta
- 700gramůSkopová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
61 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky, potřeme je nastrouhanou cibulí, sardelovou pastou a prošpikujeme jimi maso. Plec na povrchu osolíme, vložíme do kastrolu s olejem a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem).
- 2Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme citronovou kůru a nasekané kapary. Poprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
- 3Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.