Pikantní skopová plec

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžičkaKapary
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceSardelová pasta
    • 700gramůSkopová plec
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
61 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky, potřeme je nastrouhanou cibulí, sardelovou pastou a prošpikujeme jimi maso. Plec na povrchu osolíme, vložíme do kastrolu s olejem a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem).
  • 2
    Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme citronovou kůru a nasekané kapary. Poprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
  • 3
    Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.