Pikantní sýrová roláda
35 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 60gramůSýr smetanový tavený 45%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunkový salám
- 1lžícePaprika sterilovaná
- 2lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
103 mg
Cukr
96 mg
Postup přípravy
- 1Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
- 2Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
- 3Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.