Pikantní sýrová roláda

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 60gramůSýr smetanový tavený 45%
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 200gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100gramůŠunkový salám
    • 1lžícePaprika sterilovaná
    • 2lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 1litrVoda pitná
    • 0,5lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
103 mg
Cukr
96 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
  • 2
    Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 3
    Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.