Pikantní thajský salát s hovězím masem
30 min.
Ingredience
- 1kusCitronová tráva
- 1kusCibule červená
- 2lžíceCibulka jarní
- 2kusyLimetka
- 3kusyChilli paprička
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout.
- 2Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.