Pikantní thajský salát s hovězím masem

30 min.
Thajsko

Ingredience

      • 1kusCitronová tráva
      • 1kusCibule červená
      • 2lžíceCibulka jarní
      • 2kusyLimetka
      • 3kusyChilli paprička
      • 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
      • 1lžíceOmáčka rybí
      • 2lžíceOlej rostlinný
      • 0,5kusOkurka salátová
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    419 kcal
    Bílkoviny
    28 g
    Tuky
    23 g
    Sacharidy
    27 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout.
    • 2
      Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.