Pikantní velikonoční polévka
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůVepřový bok uzený
- 400gramůKlobása - Čabajka
- 6kusůVejce slepičí
- 20gramůKřen
- 1kusFeferony
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
90 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
988 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou.
- 2Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.