Pikantní vepřové plátky s polentou
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 170gramůPesto rajčatové
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPolenta
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem.
- 2Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat.
- 3Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou.
- 4Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.