Pikantní vepřové plátky s polentou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem.
  • 2
    Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat.
  • 3
    Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou.
  • 4
    Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.