Pirátská truhla (dětská párty)

120 min.
Evropa

Ingredience

      • 625gramůMáslo čerstvé
      • 2kusyCukr vanilka
      • 320gramůCukr krupice
      • 6kusůVejce slepičí
      • 600gramůMouka pšeničná hladká
      • 1kusKypřicí prášek do pečiva
      • 5lžicKakao - prášek
      • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
      • 250mililitrůMléko polotučné
      • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 200gramůČokoláda na vaření
      • 2lžíceCukr moučkový
      • 2kusyFundy pendrek
      • 200gramůČokoládová mince zlatá
      • 100gramůLentilky
      • 2baleníBonbony-Bonpari želé směs
      • 4baleníCukrové zdobení
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    2880 kcal
    Bílkoviny
    37 g
    Tuky
    182 g
    Sacharidy
    283 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    95 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.
    • 2
      Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.
    • 3
      Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.