Pirohy plněné borůvkami
35 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůBorůvky
- 4lžíceCukr krupice
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V míse z mouky, másla, lžičky cukru, jednoho vajíčka a studené vody uhněteme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Druhé vajíčko v misce rozšleháme.
- 3Okapané borůvky smícháme s cukrem a Solamylem.
- 4Těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverce velké přibližně 10 x 10 cm a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý kousek těsta dáme borůvky, těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník a kraje k sobě pevně přitiskneme.
- 5Na plech rozložíme pečicí papír, přendáme na něj připravené pirohy a potřeme je zbylým rozšlehaným vajíčkem.
- 6Pirohy pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.