Pirohy plněné borůvkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V míse z mouky, másla, lžičky cukru, jednoho vajíčka a studené vody uhněteme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Druhé vajíčko v misce rozšleháme.
  • 3
    Okapané borůvky smícháme s cukrem a Solamylem.
  • 4
    Těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverce velké přibližně 10 x 10 cm a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý kousek těsta dáme borůvky, těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník a kraje k sobě pevně přitiskneme.
  • 5
    Na plech rozložíme pečicí papír, přendáme na něj připravené pirohy a potřeme je zbylým rozšlehaným vajíčkem.
  • 6
    Pirohy pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.