Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou
65 min.
Ingredience
- Korpus
- 6kusůVejce slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 180gramůMouka bezlepková
- 50lžicVoda pitná
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh měkký
- 2lžíceCukr moučkový
- Poleva
- 300mililitrůKompot jahodový
- 50mililitrůVoda pitná
- 200gramůŽelatina červená
- 2lžíceRybíz červený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici.
- 2Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh.
- 3Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.