Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici.
  • 2
    Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh.
  • 3
    Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.