Piškot se sirupem
20 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSirup cukrový
- 90gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
995 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a dáme do ní sirup. Zbytek másla utřeme s cukrem do pěny. Přidáváme postupně vejce a zamícháme pořádně do směsi.
- 2Mouku a prášek do pečiva smícháme a přisypáváme do krémové směsi. Přidáme dost vody, aby těsto bylo husté a hladké jako kaše. Těsto dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
- 3Přikryjeme fólií, kousek necháme odkrytý a v mikrovlnné troubě pečeme 4 minuty na nejvyšší výkon. Vyndáme těsto a necháme ještě dojít 5 minut. Piškot poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.