Piškotová bábovka
50 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
416 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bábovkovou formu předem vymažeme a vysypeme, aby těsto čekáním nekleslo.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech zašleháme cukr, vmícháme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku, kterou jen rozprašujeme po povrchu a stěrkou obracíme. Nakonec vmícháme tekuté máslo.
- 3Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.