Piškotová bábovka s polevou
60 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusCitrony
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- Na polevu
- 10gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na vymazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Našleháme šlehačem žloutky s dvěma třetinami cukru a s horkou vodou. V míse ušleháme pevný sníh z bílků se zbylým cukrem. Mouku postupně zamícháme mouku s kypřícím práškem, ustrouhanou citronovou kůru a sníh. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá. Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto a necháme vychladnout. Poté bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.