Piškotová bábovka s polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Našleháme šlehačem žloutky s dvěma třetinami cukru a s horkou vodou. V míse ušleháme pevný sníh z bílků se zbylým cukrem. Mouku postupně zamícháme mouku s kypřícím práškem, ustrouhanou citronovou kůru a sníh. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá. Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto a necháme vychladnout. Poté bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.