Piškotová balenka
30 min.
Ingredience
- Na balenku
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 4lžíceMarmeláda malinová
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- Na plech
- 10gramůTuk
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
680 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme bílky na pevný sníh a všleháme lžíci cukru. Potom vmícháme zbylý cukr, jeden po druhém žloutky a nakonec lehce přimícháme do těsta mouku.
- 2Na plech položíme list pečicího papíru, který pomažeme tukem. Na něj rozetřeme připravené těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme jen asi 8-10 minut.
- 3Upečenou balenku potřeme zavařeninou a hned stočíme. Přichytí-li se těsto k pečicímu papíru, musíme je opatrně oddělovat od papíru a nožem stáčet.( Pokud chceme roládu plnit krémem, který teprve připravujeme, stočíme ihned po upečení balenku do namočené a vyždímané utěrky a před plněním krémem ji můžeme znovu rozvinout.)
- 4Vychladlou balenku pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.