Piškotová balenka

30 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na balenku
    • 4kusyVejce slepičí
    • 80gramůCukr krupice
    • 4lžíceMarmeláda malinová
    • 80gramůMouka pšeničná hrubá
  • Na plech
    • 10gramůTuk
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
680 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme bílky na pevný sníh a všleháme lžíci cukru. Potom vmícháme zbylý cukr, jeden po druhém žloutky a nakonec lehce přimícháme do těsta mouku.
  • 2
    Na plech položíme list pečicího papíru, který pomažeme tukem. Na něj rozetřeme připravené těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme jen asi 8-10 minut.
  • 3
    Upečenou balenku potřeme zavařeninou a hned stočíme. Přichytí-li se těsto k pečicímu papíru, musíme je opatrně oddělovat od papíru a nožem stáčet.( Pokud chceme roládu plnit krémem, který teprve připravujeme, stočíme ihned po upečení balenku do namočené a vyždímané utěrky a před plněním krémem ji můžeme znovu rozvinout.)
  • 4
    Vychladlou balenku pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.