Piškotová bublanina s jahodami
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJahody zahradní
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
567 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g).
- 2Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch posypeme omytými, v moučkovém cukru obalenými jahodami.
- 3Bublaninu pečeme v mírně vyhřáté troubě a hotovou pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 6. 2016
Piškotová bublanina s jahodami
Výborná bublanina,která nevydržela do druhého dne jak se po ní jen zaprášilo.. Pekla jsem při 180stupních cca 40 minut. Mohu tento jen doporučit a nezbývá jen dát palec nahoru.