Piškotová dobrůtka
50 min.
Ingredience
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůRybíz černý
- 300gramůZakysaná smetana
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusCukr skořicový
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1hrnekCukr krupice
- 5lžicOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
- 2Vmícháme sníh z bílků.
- 3Dle návodu uvaříme pudink.
- 4Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
- 5Pečeme při 180 stupních 30 minut.
- 6Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.