Piškotová dobrůtka

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 500gramůRybíz černý
    • 300gramůZakysaná smetana
    • 4lžíceVoda pitná
    • 1kusCukr skořicový
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 1hrnekCukr krupice
    • 5lžicOlej stolní
    • 4kusyVejce slepičí
    • 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
  • 2
    Vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Dle návodu uvaříme pudink.
  • 4
    Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
  • 5
    Pečeme při 180 stupních 30 minut.
  • 6
    Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.