Piškotová jahodová roláda

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.
  • 2
    Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.
  • 3
    Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.
  • 4
    Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.
  • 5
    Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.