Piškotová jahodová roláda
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceVoda pitná
- 2decilitryJogurt bílý
- 1lžičkaTresť mandlová
- 225gramůJahody zahradní
- 20gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.
- 2Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.
- 3Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.
- 4Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.
- 5Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.