Piškotová roláda
25 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceVoda pitná
- 100gramůMarmeláda jahodová
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
250 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. V misce z bílků vyšleháme řidší sníh, postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 2Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
- 3Namočíme a vyždímáme čistou utěrku, posypeme ji trochou krupicového cukru. Upečený plát těsta na ni překlopíme, opatrně sundáme pečicí papír a pomocí vlhké utěrky těsto zarolujeme. Necháme 10 minut vychladnout.
- 4Vyšleháme šlehačku. Vychladlou roládu robalíme a po celé ploše ji pomažeme jahodovou marmeládou. Pak naneseme šlehačku, roládu pomocí utěrky opět srolujeme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Roládu polijeme čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.