Piškotová roláda

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 130gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceVoda pitná
    • 100gramůMarmeláda jahodová
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 125gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
250 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. V misce z bílků vyšleháme řidší sníh, postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 2
    Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
  • 3
    Namočíme a vyždímáme čistou utěrku, posypeme ji trochou krupicového cukru. Upečený plát těsta na ni překlopíme, opatrně sundáme pečicí papír a pomocí vlhké utěrky těsto zarolujeme. Necháme 10 minut vychladnout.
  • 4
    Vyšleháme šlehačku. Vychladlou roládu robalíme a po celé ploše ji pomažeme jahodovou marmeládou. Pak naneseme šlehačku, roládu pomocí utěrky opět srolujeme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Roládu polijeme čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.