Piškotová roláda, která se povede
35 min.
Ingredience
- Krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 5lžicCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOřechy vlašské
- Těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr krupice
- 5lžicMouka polohrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
423 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 2Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.
- 3Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
- 4Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.
- 5Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.
- 6Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.