Piškotová roláda, která se povede

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
423 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 2
    Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.
  • 3
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
  • 4
    Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.
  • 5
    Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.
  • 6
    Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.