Piškotová roláda slaná

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceTuk
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 100gramůVepřový jazyk uzený
    • 4lžíceMouka polohrubá
    • 150gramůMajonéza
    • 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
134 mg
Cukr
468 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou.
  • 2
    Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout.
  • 3
    Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou.
  • 4
    Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme.
  • 5
    Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.