Piškotová roláda slaná
50 min.

Ingredience
- 1lžíceTuk
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůVepřový jazyk uzený
- 4lžíceMouka polohrubá
- 150gramůMajonéza
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
134 mg
Cukr
468 mg
Postup přípravy
- 1Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou.
- 2Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout.
- 3Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou.
- 4Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme.
- 5Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.