Piškotové dortové těsto
55 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSolamyl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2318 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
75 g
Sacharidy
342 g
Vláknina
5 g
Cukr
179 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem (60g) a citronovou kůrou do pěny.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a přidáme ke žloutkům. Mouku prosijeme se Solamylem, zamícháme do těsta a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
- 3Obroučku dortové formy vyložíme pečícím papírem, postavíme na plech a naplníme těstem. Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po upečení poprášíme povrch moukou a korpus vyklopíme na papír.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.