Piškotové dortové těsto

55 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2318 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
75 g
Sacharidy
342 g
Vláknina
5 g
Cukr
179 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem (60g) a citronovou kůrou do pěny.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a přidáme ke žloutkům. Mouku prosijeme se Solamylem, zamícháme do těsta a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
  • 3
    Obroučku dortové formy vyložíme pečícím papírem, postavíme na plech a naplníme těstem. Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po upečení poprášíme povrch moukou a korpus vyklopíme na papír.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.