Piškotové jahodové řezy
35 min.
Ingredience
- Na těsto
- 7kusůVejce slepičí
- 7lžicCukr krupice
- 7lžicMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůDžem meruňkový
- 500gramůJahody zahradní
- 40gramůŽelé dortové
- 5decilitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
960 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
- 2Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
- 3Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.