Piškotové jahodové řezy

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
960 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
  • 2
    Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
  • 3
    Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.