Piškotové kostky
30 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůKompot ananasový
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůTvaroh měkký
- 150gramůCukr moučkový
- 1decilitrVoda pitná
- 30gramůŽelatina
- Na těsto
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír.
- 3Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme.
- 4Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.