Piškotové řezy s čokoládovou polevou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
  • 3
    Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
  • 4
    Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.