Piškotové řezy s čokoládovou polevou
70 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžíceRum
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 0,06litrMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- Na plech
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 120gramůČokoláda hořká
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr kostkový
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
- 3Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
- 4Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.