Piškotové řezy s jahodami

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Krém
  • Těsto
    • 6kusůVejce slepičí
    • 200lžicCukr krupice
    • 6lžicMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1lžícePomerančová šťáva
  • Želé
    • 60gramůŽelé dortové
    • 1litrVoda pitná
    • 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1549 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
367 g
Vláknina
1 g
Cukr
351 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nádoby mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a mixujeme tak dlouho, až vznikne hustá hmota, kterou pomocí vařečky přendáme do větší mísy, kam přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, opatrně promícháme, pokapeme pomerančovou šťávou. Hustou hmotu vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Piškotové těsto je hodně křehké, proto je dobré pečení hlídat, aby se piškot nespálil.
  • 2
    Do hrnce vylijeme 2 dl mléka a přivedeme k varu, zbylý decilitr mléka rozmícháme s pudinkovým práškem a cukrem, pomalu za stálého míchání přiléváme do hrnce s vařícím se mlékem. Vaříme tak dlouho, než pudink zhoustne, poté ihned stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout, následně přimícháme máslo a dobře rozšleháme.
  • 3
    Želé: do hrnce s vařící se vodou vsypeme dortové želé, přidáme cukr, za stálého míchání povaříme. Když se hmota začne lepit na okraje hrnce a začíná tuhnout, stáhneme hrnec z ohně.
  • 4
    Upečený piškot potřeme krémem, nahoru naaranžujeme na půlky rozkrojené jahody, vše zalijeme dortovým želé. Vložíme do ledničky vychladnout a krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.