Piškotové řezy s medem
60 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceVíno bílé
- 2gramyMouka pšeničná hladká
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- Na náplň
- 4lžíceMarmeláda višňová
- Na ozdobu
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
10 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout.
- 3Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.