Piškotové velikonoční vejce

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do sklenky připravíme kávu, zalijeme ji vroucí vodou a necháme vychladnout. Ořechy a lískové oříšky pomeleme a dáme stranou.
  • 2
    Do mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a vyšleháme hustou hmotu, kterou vsypeme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka zamícháme, přisypeme mleté ořechy, scezenou a vychladlou kávu, vše zamícháme a vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Plech vložíme do nahřáté trouby a korpus pečeme přibližně 20 minut.
  • 3
    Upečený piškot vyndáme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Potom z něj vykrojíme tvar vejce, podélně rozřízneme na dva díly a plníme krémem. Spodní díl potřeme krémem, přiložíme druhý díl, potřeme krémem a ozdobíme jahodami. Krémem ještě potřeme okraje piškotu a celé piškotové vejce posypeme mletými lískovými oříšky. Krémem potřený povrch ozdobíme jahodami, které nám zůstaly.
  • 4
    Krém: Jahody umyjeme, nakrájíme podélně na poloviny a necháme odkapat. Půlku jahod v mixéru s cukrem rozmixujeme, v jiné misce smícháme mascarpone s tvarohem a přimícháme k jahodové kaši. Do smetany vysypeme ztužovač, vyšleháme tuhou šlehačku a pomalu vmícháme do jahodového krému.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.