Piškotové velikonoční vejce
60 min.
Ingredience
- Krém
- 700gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr moučkový
- 250gramůTvaroh měkký
- 250gramůMascarpone
- 400gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůOřechy lískové
- Těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůKáva turecká
- 40gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Do sklenky připravíme kávu, zalijeme ji vroucí vodou a necháme vychladnout. Ořechy a lískové oříšky pomeleme a dáme stranou.
- 2Do mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a vyšleháme hustou hmotu, kterou vsypeme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka zamícháme, přisypeme mleté ořechy, scezenou a vychladlou kávu, vše zamícháme a vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Plech vložíme do nahřáté trouby a korpus pečeme přibližně 20 minut.
- 3Upečený piškot vyndáme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Potom z něj vykrojíme tvar vejce, podélně rozřízneme na dva díly a plníme krémem. Spodní díl potřeme krémem, přiložíme druhý díl, potřeme krémem a ozdobíme jahodami. Krémem ještě potřeme okraje piškotu a celé piškotové vejce posypeme mletými lískovými oříšky. Krémem potřený povrch ozdobíme jahodami, které nám zůstaly.
- 4Krém: Jahody umyjeme, nakrájíme podélně na poloviny a necháme odkapat. Půlku jahod v mixéru s cukrem rozmixujeme, v jiné misce smícháme mascarpone s tvarohem a přimícháme k jahodové kaši. Do smetany vysypeme ztužovač, vyšleháme tuhou šlehačku a pomalu vmícháme do jahodového krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.