Piškotovka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2288 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
175 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vytřeme rozpuštěným máslem, po zchladnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přimícháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Na závěr zlehka „zabalíme“ pevný sníh, který jsme ušlehali z bílků.
  • 3
    Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 25 – 40 minut. Zda je těsto upečené, poznáme podle toho, že do něj píchneme zašpičatělou špejlí. Pokud se těsto nelepí, je upečené.
  • 4
    V mezičase si připravíme náplň. V mixeru rozmixujeme piškoty, v míse je propracujeme s rozpuštěným máslem a trochou mléka podle potřeby. Vymícháme hladký krém.
  • 5
    Upečený korpus dáme vychladnout, poté potřeme piškotovým krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Vše necháme v lednici vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.