Piškotovka
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 900gramůPiškoty dětské kulaté
- 50lžicMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- Na polevu
- 200gramůČokoláda na vaření
- Na posypání
- Na těsto
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 6lžicMouka polohrubá
- 0,75kusKypřicí prášek do pečiva
- Na vymazání a vysypání
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžícePšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2288 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
175 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Plech vytřeme rozpuštěným máslem, po zchladnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přimícháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Na závěr zlehka „zabalíme“ pevný sníh, který jsme ušlehali z bílků.
- 3Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 25 – 40 minut. Zda je těsto upečené, poznáme podle toho, že do něj píchneme zašpičatělou špejlí. Pokud se těsto nelepí, je upečené.
- 4V mezičase si připravíme náplň. V mixeru rozmixujeme piškoty, v míse je propracujeme s rozpuštěným máslem a trochou mléka podle potřeby. Vymícháme hladký krém.
- 5Upečený korpus dáme vychladnout, poté potřeme piškotovým krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Vše necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.