Piškotový dort s kávovým krémem
60 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 120gramůCukr moučkový
- 120mililitrůKáva Espresso
- 60mililitrůVoda pitná
- 10gramůŽelatina
- 250mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
429 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme cukr, přidáme žloutky, citronovou šťávu a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané malé dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 30 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a zbytkem krému dozdobíme.
- 3Na krém necháme cukr rozpustit v silné kávě. Ve vodě rozpustíme želatinu, vše smícháme dohromady, přidáme ušlehanou smetanu a na chladném místě necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.