Piškotový dort šlehaný v páře

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 150gramůCukr krupice
    • 30gramůSolamyl
    • 1kusCukr vanilka
    • 110gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
220 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celá vejce s cukrem šleháme v kastrůlku ve vodní lázni, až vznikne hustá pěna. Odstavíme z ohně, šleháme do vychladnutí. Nakonec zlehka přimícháme mouku smíchanou se Solamylem.
  • 2
    Korpus pečeme v dortové formě, vyložené pečicím papírem.
  • 3
    Po vychladnutí plníme dort libovolnou náplní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.