Piškotový koláč s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká
- 5lžicCukr moučkový
- 5decilitrůKompot borůvkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Borůvky z kompotu slijeme a v cedníku je necháme okapat.
- 2Na krém rozmícháme v hrnci ve vodě Solamyl, za stálého míchání směs přivedeme k varu. Potom ji necháme vychladnout a vychladlou smícháme s máslem, krupicovým cukrem a citronovou šťávou.
- 3Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu přimícháme nejdříve cukr, pak žloutky a nakonec mouku. Těsto rozprostřeme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pomalu upečeme.
- 4Vyšší zapékací formu vyložíme alobalem. Z těsta odřízneme část ve velikosti dna formy, formu zbylým upečeným těstem vyložíme na dně a po všech stranách. Do formy s těstem pak střídavě dáváme borůvky a krém, vše nakonec zakryjeme odříznutou částí těsta.
- 5Koláč necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý vyndáme opatrně z mísy a alobalu. Nejlépe na servírovacím talíři vypadá nakrájený příčně a šikmo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.