Piškotový koláč s borůvkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky z kompotu slijeme a v cedníku je necháme okapat.
  • 2
    Na krém rozmícháme v hrnci ve vodě Solamyl, za stálého míchání směs přivedeme k varu. Potom ji necháme vychladnout a vychladlou smícháme s máslem, krupicovým cukrem a citronovou šťávou.
  • 3
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu přimícháme nejdříve cukr, pak žloutky a nakonec mouku. Těsto rozprostřeme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pomalu upečeme.
  • 4
    Vyšší zapékací formu vyložíme alobalem. Z těsta odřízneme část ve velikosti dna formy, formu zbylým upečeným těstem vyložíme na dně a po všech stranách. Do formy s těstem pak střídavě dáváme borůvky a krém, vše nakonec zakryjeme odříznutou částí těsta.
  • 5
    Koláč necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý vyndáme opatrně z mísy a alobalu. Nejlépe na servírovacím talíři vypadá nakrájený příčně a šikmo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.